Kiss Attila Esküvői DJ

Mennyibe kerül? Esküvő DJ árak 2020-ban.

Az elmúlt években rengeteg árajánlatot adtam ki, és nem egyszer fordult elő, hogy a párok elcsodálkoztak az esküvő DJ árakon. “Ha lagziról van szó, mindenki megérzi a pénzszagot, és kíméletlenül lehúzkodnak a szolgáltatók.” – Sokszor futok bele ehhez hasonló véleményekbe, és úgy gondolom, valóban joga van tudni a megrendelőnek, miért fizet ki ennyit egy néhány órás szolgáltatásért.

esküvő dj technika árak, esküvő költségei

Munka közben.

Esküvő DJ árak egy példán keresztül

Az esküvő DJ árak megértéséhez vegyünk egy egyszerű példát, szigorúan a költségek és bevételek tekintetében:

Elhatározod, hogy másodállásban esküvő DJ leszel. Fel vagy készülve zeneileg a heterogén közönségre, aminek a repertoár-igénye (általában) jóval szélesebb körű, mint egy adott zenei stílusra bejáratott disco-é. Megvan a kellő rutinod, hogy akár konferálással kiegészítve végig vidd az egész estés műsort, úgy, hogy a közönség elégedetten távozzon a buli végén. Ismered a rendezvényhangosítás alapelveit. Van jogsid, van autód, amivel a technikát szállítod, számlaképes vagy, fizeted a DJ jogdíjat stb., tehát minden körülmény adott. Hirdeted magad, honlapot üzemeltetsz, költesz marketingre is, hogy megtaláljanak a megrendelők.

 • Veszel egy alkalmas DJ technikát, ami lehet egy laptop + kontroller kombináció (a legtöbben ma már ezeket használják), vagy 2 db profi média lejátszó és egy DJ keverő. A DJ pult ára használtan minimum 400.000 Ft, újonnan a duplája. Most nem top kategóriáról beszélünk, hanem egy a feladatra alkalmas eszközről. Egy top Pioneer DJ-pult belekerülhet 1,5 M Ft-ba is.
 • Beruházol egy zárt térben minimum 100-150 főt minőségien kiszolgálni tudó hangrendszerre. Használtan ez minimum 500.000 Ft, újonnan és/vagy a minőségben felfelé lépcsőzve a határ a csillagos ég.
 • Veszel fénytechnikát, mikrofont, kábeleket stb.Számoljunk 300.000 Ft-tal, hogy kerek összeg jöjjön ki.

Befektettél legalább 1.200.000 Ft-ot közvetlenül az esküvő DJ-zésbe. Elvállalsz egy esküvői szezonban 15 db esküvőt, és elkérsz 40.000 Ft-ot minden rendezvényért. A második nyarad végén megtérül a pénzed, azaz kihozod nullára a befektetésed. Eltelt két nyarad, ahol a fő állásod mellett (hiszen valamiből élni is kell) a hétvégéid 80%-a májustól szeptemberig foglalt, dolgozol, hiszen szombat kora délután már bepakolsz a rendezvényre, vasárnap hajnalig ott vagy (ez egy kb. 15 órás műszak egyhuzamban), utána pedig legalább vasárnap délig alszol.

Esküvő DJ ára 2017

Ide illik.

Te belevágnál? Neked megérne ennyit? Ne felejtsd el, hogy ezen a ponton még egy fillért sem kerestél, csupán megtgérült a közvetlen befektetésed, viszont két nyáron át dolgoztál hétvégén is.

Ha ehhez hozzáadjuk a szállító jármű fenntartását és amortizációját, az üzemanyagot, az évi 120.000 Ft-os MAHASZ-jogdíj kötelezettséget, az eszközök karbantartási költségeit és amortizációját, a marketing költségeket, könyvelői díjakat, a munkaruhát (öltönyt), stb. akkor nyugodtan hozzáadhatunk még egy szezont a megtérüléshez. De inkább kettőt. Szóval már négy évnél járunk megtérülés szempontjából.

(update: többen jeleztétek, hogy 1.200.000 Ft kevés, ennél jóval többe kerülnek az eszközök. Valóban, ez egy nagyon minimalista becslés. Egy olyan technikai szett ára használtan, amivel kezdésnek bele lehet vágni a dologba, de ezzel a DJ-k között a “nagyon olcsó” kategóriába fogsz tartozni. 🙂 Nekem jelenleg 5 millió Ft körüli összeg áll a technikában és évente 1-1,5 milliót visszaforgatok: minőségibb, jobb termékekkel fejlesztem a vállalkozást.)

Nézzünk meg röviden egy másik megközelítést is: felkérsz egy lemezlovast, aki 180.000 Ft-os díjat kér az esküvő DJ szolgáltatásért. Ez neki az elejétől végéig (ajánlatgyártás, egyeztetés, zenei előkészületek, az esküvő napján kora délutántól hajnalig tartó jelenlét) összesen 18 munkaórájába kerül.

Vagyis a DJ óradíja 10.000 Ft. Ez sok vagy kevés?

Tűnhet számodra soknak, ha a te munkahelyeden az órabéred nagyságrendekkel kisebb. Az ilyen eszközigényes, felkészültséget igénylő, kockázatos vállalkozások óradíja viszont ennyibe kerül. Kb. ilyen óradíjjal dolgozik egy autószerelő is. Az autószerelő azért jó példa, mert ott is több milliós eszközparkra és komplex szaktudásra van szükség. De nagyságrendileg hasonló összeget kér egy nyelvtanár, dietetikus, coach stb. is egy privát óráért.

esküvő DJ árak

Mindig az a fránya pénz.

Remélem sikerült szemléltetni, hogy miért nem 50.000 Ft egy esküvői DJ ára, és egyben rámutatni arra is, hogy aki ekkora összegért vállal esküvő DJ-zést, annál valami a fentiekből nem stimmel. Te szeretnéd olyan valakire bízni a Nagy Napot, akinél valami nem stimmel, ha néhány tízezer Ft-tal többért már profi szolgáltatót találsz?

Esküvői dj ár 2017

Érdemes az ár/érték arányra is figyelni. El kell fogadnunk, hogy bizonyos ár alatt szinte kizárható a színvonalas szolgáltatás.

Esküvő DJ árak Fejér és Veszprém megyében

Tudom, hogy mindenki pénztárcája véges, mi is így voltunk ezzel a saját esküvőnkön. De a zeneszolgáltató költsége eltörpül a pl. a vacsora több százezres vagy akár milliós költségei mellett, mégis nagyon fontos tényező. 2020-ban, főszezonban, szombat estére, Fejér és Veszprém megyében kb. 150.000-200.000 Ft körül van egy tapasztalt, munkájára igényes esküvő DJ ára. Véleményem szerint a két legfontosabb szolgáltató az esküvőn, akiknél nem szerencsés spórolni, az a fotós és a zenész. Tíz év múlva nem arra fogsz visszaemlékezni, hogy mennyire sózták el az Újházi Tyúkhúslevest a lagzin, hanem hogy mekkora bulit csinált az esküvői DJ, az emlékképeket pedig egy profi fotós tudja jól visszaadni.

esküvő dj ár

Sokszor a szülőknek is van beleszólása a dologba.

A DJ árak egyébként országosan 100.000 – 400.000 Ft között mozognak a szolgáltatás, tapasztalat, minőség valamint a rendezvény dátuma alapján.

Egyszer hallottam egy DJ-ről, aki 60.000 Ft-ért youtube-ról zenélt, valamilyen kezdetleges hangtechnikával, tehát ennyiért kb. ez várható. 400.000 Ft-ért pedig már elismert, főként elit körökben dolgozó DJ-t lehet felkérni, aki a komoly fény- és hangtechnika mellett video disco-t is csinál és a képet LED-TV-kkel vagy projektorokkal vetít ki, és sokszor a ceremónia mesterkedést is vállalja.

Hogyan tudsz spórolni?

Természetesen az árat sok minden befolyásolhatja, hiszen minden évben van 4-5 olyan dátum, amire háromszor annyi ajánlatkérés érkezik, és ilyenkor a kereslet felviszi az árakat. Tipikusan ilyenek a május vége és június eleji szombatok, illetve az Augusztus 20. és szeptember közepe közötti időszak. De minden évben felkapottak azok a dátumok is, amik formátum szempontjából jól néznek ki (pl. 2018.08.18, 2020.06.06, 2020.08.08). Áprilisban és októberben, illetve különösen a téli hónapokban sokat lehet fogni a költségeken – és nem csak a DJ gázsiján. Szezonon kívül én is kedvezményes árat adok, ami akár a 40-50%-ot is elérheti. Sok szolgáltató ad kedvezményt pénteki napra eső esküvők esetére is.

Télen tartod az esküvőd?

Dátumtól függően 40-50% kedvezményt kapsz a DJ szolgáltatás árából.

TUDJ MEG TÖBBET!

(Az akció november 15. és március 31. között érvényes.)

aboutme1

Emellett van különbség Budapest és vidék ill. valószínűleg a keleti és a nyugati országrész között is, de mivel én elsősorban a Dunántúlon szolgáltatok,  a keleti országrész áraival nem vagyok tisztában.

A külföldön dolgozók és a vegyes nemzetiségű párok esetén is gyakran azt tapasztalom, hogy inkább Magyarországon tartják a lakodalmat, hiszen a nyugati áraknál jóval olcsóbb itthon a vendéglátás, emellett a magyarok lakodalom-kultúrája jóval élménydúsabb némely nyugati országénál.

És hogy szolgáltatói részről megéri-e ennyiért? Nyilván ennyiért igen, így már profitot is hoz a dolog, de attól messze van, hogy az ember ebből gazdagodjon meg. Ugyan úgy munka ez is, mint bármelyik személyes szolgáltatás, legyen az masszőr, fodrász vagy autószerelés. Ha sokat és jól dolgozol, meg lehet belőle tisztességesen élni. És persze a tény, hogy esküvőkre jársz, minden hétvége ünnep, hozzá tudsz adni a párok és családok öröméhez, ami rengeteg plusz energiát és motivációt ad.

Kíváncsi vagy, Neked mennyibe kerülne?

Kérj árajánlatot ide kattintva!

4 gondolatok ezen: “Mennyibe kerül? Esküvő DJ árak 2020-ban.

 1. Kubik Heni

  Ha tehetném, lájkolnám – bár ilyen módon meg is teszem :))
  Remélem jól vagy! Épp most teszlek fel a honlapomra az – akikkel szívesen dolgozom – menüpont alá 😉
  Puszi!

  Heni
  (CM, Annamari és Tóni esküvője, Vác, 2016 május)

 2. Kiss Attila Esküvő DJ A Bejegyzés szerzője

  Szia Heni! Örülök, hogy írtál, és remélem Te is jól vagy! Viszonozni fogom, hiszen jó volt veled dolgozni, és remélem lesz még rá alkalom! Nagyon jó hangulatú esküvő volt, írtam már róla blogbejegyzést is, láttad? 🙂 Puszi! Attila

 3. Gyöngyösi Anita

  Én felszolgáló vagyok és sok lagzin,céges rendezvényen szolgáltam már fel.
  Ti Dj-k jöttök összeszerelitek a cuccot és kész na volt olyan h egy magyar zenekar énekelt élőben egy céges rendezvényen és hoppá elszállt minden nem tudták befejezni a koncertet.Sírva rohant ki az énekesnő és hát másfél óráig síri csend volt a rendezvényen utána pedig elég szarul szólt a zene.Az élő zenével ilyen még nem történt.Lagziba az a legjobb akárki akármit mond.Ja és a legtöbb Dj lekezelően beszél a felszolgálókkal csak tudnám miért?

 4. Kiss Attila Esküvő DJ A Bejegyzés szerzője

  Kedves Anita,

  Köszönöm a hozzászólásodat. Sajnos technikai hiba bárhol felmerülhet, ez nem attól függ, hogy zenekar vagy esküvői DJ szolgáltatja a zenét. Tartalék eszközöket kell vinni és úgy kell összerakni a rendszert, hogy minimalizálva legyen a kockázat.
  Nagyon sajnálom, hogy eddig olyan DJ kollégákkal dolgoztál együtt, akik lekezelően beszéltek, de nem ez a jellemző. Ez inkább a személyiségen múlik, nem annyira azon, hogy valaki DJ vagy sem. Én rengeteg olyan DJ kollégát ismerek, aki egyáltalán nincs elszállva magától. Remélem egyszer lesz alkalmunk együtt dolgozni, és meg tudlak győzni erről. 🙂
  Az élő zene vs. esküvő DJ kérdésben is természetes, hogy midenki húz egyik vagy másik irányba, attól függően, melyikkel volt jobb tapasztalata, vagy melyikhez áll közelebb az ízlése. Azt viszont fontos megérteni, hogy mi DJ-k egy piaci igényt szolgálunk ki. Ma egy olyan generáció házasodik, akik közül sokan DJ-k zenéin nőttek fel, disco-ba jártak bulizni, és nekik fontosabb a széles repertoár és a stúdió minőségű hangzás, mint hogy élőben szólaljon meg a zene. Szerencsére rengeteg jó zenekar és esküvői DJ van a piacon, akikből lehet válogatni, így mindenki megtalálja az ízlésének megfelelőt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .