Kiss Attila Esküvői DJ

Milyen zenék kellenek az esküvőre?

Az esküvőkhöz szorosan hozzátartozik a zene és a tánc. Muzsikára azonban nem csak a buli alatt van szükség, hanem az esküvő főbb eseményeinél is sokat tud emelni a varázslaton a megfelelően kiválasztott zenei aláfestés. Az alábbiakban ezekről adok remélhetőleg számodra is hasznos információkat.

Polgári szertartás

Az esküvő egyik fénypontja a polgári szertartás, erről azonban terjedelme miatt egy külön posztot írtam. Ha szeretnéd tudni részletesen, milyen zenékkel érdemes készülni az esküvői szertartásra, ebben a cikkben mindent megtudhatsz.

Vivi és Brúnó nyitótánca nagy sikert aratott. Fotó: Söjtöry Szabolcs

Nyitótánc

A nyitótánc a vacsora utáni első tánc, Azt jelzi, hogy elkezdődik az este táncos része. Ha nem szerettek szerepelni, akkor is javaslom, hogy vállaljátok be a dolgot, mert szép pillanat és lehet néhány szuper képet is lőni rólatok. Emellett a buli elindításban is segít a zenefelelősnek, hiszen ha csak úgy elindítjuk a zenét, akkor nehezen jönnek ki elsőként táncolni az emberek. Komoly koreográfia betanulásának viszont csak akkor álljatok neki, ha tényleg nagyon szerettek táncolni és van időtök a projektre, mert elég időigényes. Ez esetben ne felejtsetek el időben nekiállni gyakorolni! Egyébként azt tapasztalom, hogy a násznép nem is várja el a nagy műsort, tehát bármilyen egyszerű tánc, tipegés-topogás vagy keringő elegendő nekik. Ha nincs betanult produkció, akkor 1-2 perc, tehát egy dal feléig elég táncolnotok. A dal második felében pedig felkérhetitek a szülőket táncolni, vagy invitálhatunk mindenkit, hogy csatlakozzanak.

Ha koreográfiát tanultok be, esetleg vicces nyitótánc mixet készítetek, kérlek jusson eszetekbe az 5 perces szabály.

A nyitótánchoz szándékosan nem írok tippet, mert nagyon ízlés kérdése az egész. Ha nincs ötletetek, az esküvős toplistából tudtok választani. Ha vicces bulis nyitótáncot kerestek, itt találtok néhány általam korábban összevágott mixet.

Torta zene

A tortát általában egy zsúrkocsin tolják be az ifjú pár elé. Mielőtt felvágják, néhány fotó készül a tortáról és a párról, valamint ha van, megvárjuk, míg a gyertya/tűzijáték leég. Ez 1-2 perc hosszú jelenet, és azért érdemes egy zenét választani hozzá, mert ünnepélyesebbé teszi a dolgot, illetve kitölti azt az időt, amikor nem beszél senki.

Tippek torta zenéhez:

The Archies – Sugar Sugar
Maroon 5 – Sugar
Frank Sinatra – Love and marriage

Gyertyafény keringő Annamari és Tóni esküvőjén. Fotó: MB Photo

Gyertyafény keringő

A gyertyafény keringővel egyre kevesebbszer találkozom az esküvőkön, talán kezd kimenni a divatból, pedig szép esemény. Az ifjú pár búcsúztatását jelenti, ekkor láthatjuk utoljára a menyasszonyi ruhát, ez után a fiatalok elmennek átöltözni menyecske ruhába. A hagyományos zenéje is a mondanivalójának megfelelő, de bármilyen kedvenc, lassú, romantikus dal passzol ide. (Ha valódi keringőt szeretnétek táncolni, ügyeljetek rá, hogy 3/4-es keringő zenét válasszatok.)

Legidősebb pár tánca

A házaspár tánc egy nagyon kedves játék, ahol az összes házaspárt kihívják táncolni, majd zene közben, a házasság korának sorrendjében leültetik a párokat. (Bemondják, hogy: kérjük üljenek le a kevesebb, mint egy éve házasok. Utána: a kevesebb, mint öt éve házasok.  És így tovább.) A végére a legidősebb házasok maradnak a parketten, akiket megtapsolunk, és meg is lehet őket kérdezni, hogy mi a hosszú házasság titka. (Spoiler: a leggyakoribb válasz: a türelem. És ez valóban így van. 🙂 )

Zene tippek házaspár tánchoz:

Que Sera Sera c. dal magyarul, angolul, olaszul, vagy bulis változatban.
Csík Zenekar – Most múlik pontosan

A felsoroltakon kívül természetesen még számos esemény lehet egy esküvőn, amihez szükséges lehet külön zenével készülni.

DJ-t keresel az esküvődre?

Kérj árajánlatot ide kattintva!