Kiss Attila Esküvői DJ

Tudástár – A polgári szertartás menete és zenei tippek

A Polgári szertartás az esküvői talán legfontosabb pillanata. Szépségét még tovább tudjuk növelni, ha egy általunk választott helyszínre költöztetjük, amire manapság már – némi felár ellenében – mindegyik anyakönyvvezető nyitott. A helyszínnel együtt a zenék kiválasztására is van lehetőség, esküvő DJ-ként ehhez szeretnék az alábbiakban egy kis segítséget adni.

Polgári esküvői szertartás zenéi, szertartás hangosítás esküvő DJ-vel

A bevonulás

Tipp #1: A házasságkötő termekben minden esetben van hangosítás, és sokszor a szertartás zenéi is kötöttek, néhány esetben azonban van lehetőség arra, hogy itt is saját zenére vonulhasson be az ifjú pár. Ilyenkor mindig érdemes egyeztetni arról is, milyen formátumban hozzátok el a zenét a hangtechnikusnak, sőt érdemes kipróbálni is előtte, nehogy a Nagy Napon, 5 perccel az éles bevetése előtt derüljön ki, hogy pl. nem olvas pendrive-ot a CD-lejátszó. 

Tipp #2: Az anyakönyvvezetők néhány tízezer Ft-ot kérnek egy kihelyezett polgári szertartásért, de arra ügyeljünk, hogy ebben az árban általában csak “a saját jelenlétüket” adják, vagyis a szállításáról ill. a hangosításról, díszítésről, székekről és terített asztalról, koccintáshoz szükséges pezsgőről és poharakról, gyertyáról, stb.-ről nekünk kell gondoskodnunk. A szertartás hangosítást bármelyik esküvő DJ vagy zenekar szívesen elvállaja.

Télen tartod az esküvőd?

Most 50% kedvezményt kapsz a DJ szolgáltatás árából.

TUDJ MEG TÖBBET!

aboutme1

A polgári szertartás zenéi

 

Hagyományosan a polgári szertartás így épül fel zenei szempontból:

 • Gyülekező, a vendégek elfoglalják a helyszínt (Kb. 20 percnyi zenei aláfestés ajánlott.)
 • Bevonulás: először a vőlegény édesanyja kíséretében, majd a menyasszony édesapjával bevonul. (Max. egy perc, a kiválasztott dalotok egy jellemző része, pl. a refrénje legtöbbször kitölti ezt a 60 másodpercet.)
 • Ezután az anyakönyvvezető beszédet tart, ami alá halkan szóló, instrumentális zenét érdemes választani. (Ez több részletben összesen 10-15 perc, érdemes min. 3-4 db számot keresni hozzá. Vigyázzunk: néhány anyakönyvvezető nem szereti, ha zene szól a beszéde alatt, ezért ezt érdemes előre tisztázni vele!)
 • Kimondjátok a boldogító IGEN-t. Ennél a résznél nincs szükség zenére, hogy jól hallhatóak legyetek.
 • Csók, gyűrű húzás, aláírás, homok öntés vagy gyertya gyújtás (Bár ott hosszabbnak fog tűnni, az egész kb. 1-2 perc hosszú. Nem fontos különválasztani az eseményeket, de van rá lehetőség, hogy több dal is felcsendüljön. Viszont itt is érdemes egy jellemző részt kivágni a dalokból az idő rövidsége miatt.)
 • Ezután ismét az anyakönyvvezető beszél, és felvezeti a szülőköszöntést. (Folytatódik a beszéd alatti halk instumentális zene.)
 • Szülő köszöntés (Szintén 30-60 másodperc.)
 • Az anyakönyvvezető egy rövid szöveggel lezárja a szertartást.
 • A szertartás végén az anyakönyvvezető gratulál, majd pezsgővel koccint a párral és a szülőkkel. (Ide valamilyen vidám dalt érdemes választani.)
 • Az ifjú pár kivonul. (Választhattok egy kivonuló zenét, vagy szólhat tovább a gratuláció alatti vidám dal.)
 • Levezetés (A gratuláció vége, amíg a násznép elhagyja a helyszínt. Hasonló stílus ajánlott, mint a gyülekezőnél, kb. 10 perc.)

A szertartás teljes hossza kb. 15-20 perc.

 

Esküvő polgári szertartás zenék, esküvői DJ szertartás hangosítása.

A polgári szertartás

Milyen zenét válasszunk? – Tippek

 

Az alábbiakban összegyűjtöttem néhány gyakran kért, bevált dalt a szertartás adott eseményeihez. Fontos megjegyezni, hogy a zenék kiválasztása mindig a pár döntése, szívetek joga a saját esküvőtökön kiválasztani a zenéket, bármilyen stílusúak is legyenek. Sokan szeretnétek egyediek lenni, bátran legyetek azok! Ha a lenti dalok nem tetszenek, akkor is érdemes átnézni, hiszen gondolatébresztőnek mindenképpen alkalmas az alábbi lista.

Tipp #3: Az alábbi klipeket pl a YTD Downloaderrel tudod letölteni a Youtube-ról. A “convert” fül alatt mp3-ba is át tudod alakítani a zenéket.

Esküvő DJ-t keresel?

Kérj árajánlatot ide kattintva!

Az ajánlatkérés semmilyen kötöttséggel nem jár, és kb. 30 másodperc alatt elvégezhető.

 

Gyülekező és levezető zenék a szertartás előttre és utánra

 

Bevonuló / kivonuló zenék

 Instrumentális zenék

 

Az anyakönyvvezető beszéde alá.
 

Aláíró, gyűrűhúzó, homoköntő zenék

 


Szülő köszöntő dalok

 

Szerencsére a magyar zeneirodalom több csodálatos, ide illő dalt is adott nekünk az elmúlt évtizedekben. 

És ha mindez nem lenne elég, a témával számos magyar és még több külföldi cikk foglalkozik, mint pl. ez az írás.

Bízom benne, hogy a fentiek elnyerték a tetszésedet, és sikerült megtalálni a megfelelő dalokat életetek e fontos eseményéhez. További sikeres esküvő szervezést kívánok!

Felkeltettem az érdeklődésed?

Kérj árajánlatot ide kattintva!