Egyre gyakrabban merül fel az igény, hogy a fényeken túl egyéb effekteket is szeretnének a párok látni az esküvőjükön. De mit érdemes használni? Mik az előnyök és a hátrányok?

Füstgép

 

A színpad és discotechnika egyik leggyakrabban alkalmazott effektje, mely önálló vizuális élménye mellett a fénynyalábok kiemelésében segít.

Előnye: sajnos semmilyen előnyét nem látom egy ilyen eszköz esküvőn történő használatának.

Hátrányai: a füst megzavarhatja a rendezvényt biztosító helyszín füstérzékelőit, így a legtöbb helyen nem is engedik használni. Ezentkívül a füstben fényképeket is nehezebb csinálni, homályosak lesznek a képek, a füst visszaveri a vaku fényét.

Buborék gép

 

Ez egy rendkívül egyszerű és látványos effekt gép, mely legfőképpen a gyerekek nagy kedvence. Arra kell odafigyelni, hogy magasra tegyünk, hogy az ifjak ne tudják elérni, különben máris elkezdenek belenyúlkálni a gépbe. Én a vacsora fogásai között és a buli szüneteiben javaslom bekapcsolni. Használat végén, még a tánc előtt fel kell törölni a síkossá vált padlót, így garantáltan nem fog senki hátraszaltót vagy spárgát csinálni a tánctéren.

Előnye: a buborékokat a fényképbe komponálva nagyszerű fotókat lehet készíteni a Nagy Napon. Az izgő mozgó gyerekek nagyon szeretik a buborékokat, így lefoglalja őket, és a szülőknek is akad néhány szabad perce.

Hátránya: a járólap a földre hulló buborékoktól csúszóssá válhat. Ez akkor különösen veszélyes, amikor a gyerekek már amúgyis túlságosan rápörögtek a dologra, és futkosnak a buborékok között. Néhány helyen nem engedik a használatát, pl. olyan hotelekben, ahol fix padlószőnyeg van.

Lézer

 

esküvő dj effekt laser lézer

Előnye: egy jó lézer komoly látvánnyal dobja fel a rendezvényt, a drágábbakat akár programozhatjuk is, hogy ábrákat vagy feliratokat (pl. a pár neveit) vetítsenek ki.

Hátránya: a fotósok nagyon nem szeretik, mivel a fénynyalábbal szembefordulva egy erősebb lézer tönkreteheti a kamera képalkotó szenzorát, több százezer forintos kárt okozva. Ezenkívül bizonyos lézereknél a buli fotókon mindenki zöld-piros pöttyös lesz, amit elég nagy szívás egysével retusálni.

Szárazjég

 

A -80 fokos, szilárd állapotú szén-dioxid kipárolgása nagyon látványos földre ülő ködöt hoz létre. Olyan, mintha az ember felhőn sétálna.

Előnye: Elképesztően fel lehet dobni vele a nyitótáncot.

Hátránya: A valódi szárazjég veszélyes, fagyási sérüléseket okozhat nem hozzáértő kezek közt, emellett zárt térben ájulással vagy akár halállal járhat. Emellett körülményes a szállítása és nem utolsó sorban elég drága. Vannak szárazjég jelenséget imitáló füstgépek, melyeket jéggel kell megtölteni, így a kiáramló hideg füst leül a talajra. Ezeknek ugyan az a hátránya mint a sima füstgépeknek (a tűzjelző berendezés bekapcsolhat), illetve egy idő után felkveredik, minimális légmozgás (pl. klíma) szétfújja.

Összefoglalva tehát, egyedül a buborékgép az, melyet javaslok esküvőn alkalmazni, a többinek több a hátránya mint az előnye. Egy-egy különleges helyszín vagy elképzelés miatt azért érdemes lehet elővenni ezeket az effekteket is.

A buborékgép az én eszköztáramban is megtalálható, a kérésetekre felár nélkül biztosítom az esküvőn.

Tetszett a cikk? Szeretnéd, hogy én szolgáltassam a zenét az esküvődön?

Kérj árajánlatot ide kattintva!

Az ajánlatkérés semmilyen kötöttséggel nem jár, és kb. 30 másodperc alatt elvégezhető.