Július második hétvégéjén egy nem akármilyen helyszínre vezetett az utam: Évi és Tamás esküvőjén jártam a szlovéniai Bledben.

Javarészt a szerencsének köszönhető, hogy részt tudtam venni Évi és Tamás különleges esküvőjén, hiszen ezt a hétvégét szabadnak tartogattam. Előtte 3 hétvégém tele volt, utána is lagzis szombat következett, hétköznap is sok volt a munkám, szóval jól jött volna már egy kis pihenő, de amikor megláttam a helyszínt az ajánlatkérésben, rögtön megbeszéltük a feleségemmel, hogy ezt azért nem hagyjuk ki. Régóta a bakancslistánkon volt ugyanis egy bledi kirándulás. Az ajánlatkérés alig több, mint 2 hónappal a dátum előtt jött, ha nem hagyom szabadnak, biztosan nem tudtam volna elvállani, mert sok ajánlatkérés jött már rerre a dátumra előtte is, biztosan betelt volna addigra. Szóval szerencsésen alakultak a dolgok, és szerveztünk magunknak a lagzi utánra egy hosszú hétvégét ezen a meseszép helyen.

wedding party in bled with DJ
A bledi vár és a tó.

Miért pont Bled? Azon túl, hogy gyönyörű, Évi és Tamás itt ismerték meg egymást, ezért jött az ötlet, hogy ide szervezik álmaik mennyegzőjét is.

Az esküvő reggelén 9-kor indultunk, a 450 km-es út kb. 6 óráig tartott (utánfutóval csak max. 80 km/h-val lehet menni), egyébként a táv 4-5 óra alatt teljesíthető. Erős ráhagyással számoltam az időmmel, de szerencsére semmilyen forgalmi akadály nem volt, így bőven időben érekeztünk Bledbe, ahol elfoglaltuk szállásunkat a következő 3 napra. Innen én mentem is tovább a Hotel Jelovica-ba, a lagzi helyszínére, mely a tó túlsó partján áll, a bledi fellegvár alatt. Miután telepítettem a hang- és fénytechnikát, még maradt egy órám körbenézni a környéken.

A Hotel 3 csillagos, tóra néző panorámával és erkéllyel rendelkezik, mindössze egy kis park választja el a parttól. Rendezvénytermében kellemesen volt helyünk a kb. 30 fős vendégsereg számára.

Wedding in Bled 2016 with wedding DJ
Az étterem előtti szökökút, háttérben a bledi tóval.
Esküvői DJ Bled
A főasztal.

Eközben Évi és Tamás kimondták a boldogító igent a beldi tó közepén lévő kis sziget templomában. A misét a velencei (mármint a velencei-tavi) plébános celebrálta. A szigetre csak evezővel hajtott gondolával lehet ki- és visszajutni. (Csak érdekességképpen: csoport kedvezmény nincs, sajnos a gondola fejenként 15 Eurós árát is ki kellett fizetni mind a 30 fő részére. Ez kb. 150.000 Ft-ot jelentett kétszer tíz perc hajókázásért.) Egyébként a jelen lévők elmondása szerint csodálatosra sikerült a szertartás.

A polgári szertartás a bledi fellegvárban volt, egy külön esküvőknek fenntartott szabadtéri helyszínen. A turizmus mellett az esküvő ipar is magas szintre van járatva Bledben. Profi műsort kapunk a pénzünkért: a násznépet a várban a várkapitány fogadta, és jókívánságaival látta el az ifjú párt a szertartás előtt.

Esküvő Bled
A sziget “bejárata”.

Végül 7-8 között megérkezett a násznép az esti buli helyszínére. A konyhára nem lehetett panasz, bár az ételek kihűltek, ugyanis a násznép már a leves után elkezdett bulizni, és innetől nem nagyon foglalkoztunk az evéssel.

A pár kérése alapján sok mulatóssal és 70-80-as évek slágereivel készültem az estére, amivel telibe találtuk a csapat ízlését. Öröm volt látni, mekkora bulit tud csapni egy relatíve kis vendégsereg is, ha táncolni akarnak. Nos, ők akartak! Évi és Tamás esküvője etalon marad számomra a csodás helyszín mellett a 200%-ban bulizó násznép miatt is! Miden zenét vettek, szimpatikusak voltak, végig magasan volt a hangulat. Végül 2 órakor kellett befejeznünk a bulizást, mert a terem rendelkezésre állása eddig tartott. Elég is volt, az előtte lévő 5 órában mindenki kitáncolta magát, hiszen 9 órától nem volt megállás.

Esküvői DJ Bled
A DJ pult.
Esküvő DJ Bled Jelovica Hotel
Korán beindult a buli.
Esküvő DJ Bled
Jól bírta a násznép.

Az esküvő után Évi az alábbi levelet küldte nekem:

Kedves Attila!

Szeretnénk még egyszer köszönetet mondani a fergeteges buliért. Mindenki nagyon jól érezte magát és azt gondolja, hogy a kis létszám ellenére is állati volt a hangulat. Többen cipő nélkül táncoltak már és még többen nem bírtak talpra állni másnap. Így voltam ezzel én is, jót is tett a másnapi hűs fürdőzés a Bledi-tóban (na nem csak a lábam miatt… 🙂 ).
Remélem nem bántad, hogy besegítettem egy kis tracklistával, de a lagzi rövid idejére tekintettel, jobbnak láttam ezt a megoldást, így nem kellett tesztelgetned a násznép zenei ízlését.
Bízom benne, hogy “átjött” a hangulat és te is jól érezted magad, illetve a párod is.
Remélem minden szép helyet felfedeztek Bledben és környékén. És ha visszatértek majd ide még egyszer, gondoljatok ránk egy perc erejéig.
Köszönünk szépen még egyszer mindent!
Évi és Tamás
u.i.: úgy hallottuk az egyik vendégünk fontolóra vette a nősülést és el is kérte az elérhetőségeid, olyan jó bulit csináltál, pedig mielőtt eldobtam a csokrom, figyelmeztetett, hogy “tudd ám mit csinálsz” 😀 Kell ettől nagyobb elismerés? 😉

 Tényleg nem kell ennél nagyobb elismerés, örülök, hogy a részese lehettem!

Az emlékezetes szombat este után még keddig Bledben maradtunk, és megnéztük a környéket, körbesétáltuk a tavat és többször fürödtünk is benne. Jártunk a szigeten és a várban is. A környék látnivalói közül a Vintgar szurdokot és a Bohinji-tavat is meglátogattuk, ez utóbbi partján sífelvonóval felmentünk az 1500 m magas Vogelre, ahonnét csodálatos kilátás nyílik a Júliai-Alpokra. Azt kell hogy mondjam, rendkívül feltöltött energiával az ott töltött négy nap, mindenkinek ajánlom ezt a gyönyörű helyet.

Ha tetszett a beszámoló, és szeretnél elhívni az esküvődre DJ-nek, kattints ide:

Ajánlatot kérek!

Az ajánlatkérés semmilyen kötöttséggel nem jár, és kb. 30 másodperc alatt elvégezhető.