Kössetek egész estére szóló szerződést!

 

Számos zenekar és DJ szabja ki órában megadva azt az időt, amíg szórakoztatja a násznépet, így könnyen megeshet, hogy a bulinak a megállapodás szerint hajnali 2-kor vége, annak ellenére, hogy ti még nyomnátok. Elég kellemetlen hajnalban arról alkudozni, mennyiért és meddig húznak még rá, hogy folytathassátok a táncot. Még ha drágább is, érdemes egész estés szerződést kötni, arról nem is beszélve, hogy – bár a szakmában hosszú távon gondolkodó zeneszolgáltató nem tesz ilyet – lehet úgy trükközni a hangulattal, hogy a szerződés szerinti zárás előtt kezd el a zenefelelős olyan zenét játszani, amitől felpörög a násznép, így az Ifjú Pár biztosan fizetni fog még egy óráért. A násznép általában kb. 12 órát bír az első eseménytől kezdve, így ha délután 5-kor kezdődik az esküvő, számolhattok azzal hogy hajnali 5 környékére elfáradnak a vendégeitek.

Gondoljatok a násznép zenei igényeire is!

Időnként előfordul, hogy az Ifjú Pár az esküvőjén szeretné akár gasztronómiailag, akár zeneileg az ő izlésükhöz “nevelni” a násznépet, ebből sülnek ki az indiai konyha remekeit felsorakoztató kizárólag vegetáriánus menüből álló vacsorás és pánsípon játszó indiánokkal tarkított esküvők, ahol szinte kizárt hogy többség jól érezné magát. Az imént túloztam, de érdemes elgondolkozni pl. a mulatós zene kérdésében. Sokan azért hívnak DJ-t, mert ki nem állhatják a mulatóst (“Nekem nehogy vonatozás legyen hajnalban!”), de lehet hogy a násznép igényli, így DJ-ként is azt a nézetet vallom, hogy néhány dal belefér ebből a stílusból is, ha ezen múlik a jó hangulat.

Vállaljátok be a nyitótáncot!

Valójában ez egy kicsit önző tanács, mert nagyon megkönnyítitek a zenefelelős dolgát, hiszen egy ütős nyitótáncba bele lehet vonni a násznépet is, ahol utána rögtön megtelt táncparkettel lehet folytatni a tombolást! Ha koreográfiát nem is szeretnétek tanulni, egy könnyű keringő lépéseinek elsajátítása, de akár egy rögtönzött tánc is jó lehet: ne feledjétek, aznap este Ti vagytok a sztárok, bármit csináltok, egybegyűlt barátaitok biztosan örülni fognak, így nem tudtok mellé nyúlni.

Vegyetek részt a buliban és mindenki táncolni fog!

Fülledt, forró nyári napra esett az esküvőnk 2013-ban, és a délelőtti készülődés, a kreatív fotozás, a délutáni szertartások és a vacsora közbeni pálinkázás után időnként már azt éreztem, hogy erőm a végét járja – szóval tudom milyen ez, de nagyon fontos tudni, hogy ha az Ifjú Pár táncol, a násznép is táncra perdül. Ez különösen a kevésbé bulizós társaságoknál lehet szükséges, ahol a jó zenén túl a legjobb motiváló eszköz, ha a Menyaszony és a Vőlegény táncba viszi a násznépet.

 

Van még néhány tippem, de ezeket majd szóban mondom el, amikor álmaitok Esküvőjéről egyeztetünk! 🙂

Ha felkeltettem az érdeklődésedet, kérj árajánlatot és rendeld meg a szolgáltatást ide kattintva.