Az elmúlt években rengeteg árajánlatot adtam ki, és nem egyszer fordult elő, hogy az esküvőjüket tervező párokat meglepték esküvő DJ árak. “Ha lagziról van szó, mindenki megérzi a pénzszagot, és kíméletlenül lehúzkodnak a szolgáltatók.” – Sokszor futok bele ehhez hasonló véleményekbe, és úgy gondolom, valóban joga van tudni a megrendelőnek, miért fizet ki ennyit egy néhány órás szolgáltatásért.

esküvő dj árak,esküvő dj árak
Kiss Attila Esküvő DJ munka közben
Az esküvő DJ árak magyarázata, több szempontól megközelítve
A szakmai tudás szempontjából

Egy esküvő DJ-nek felkészültnek kell lennie a zeneileg heterogén közönségre, aminek a repertoár-igénye (általában) jóval szélesebb körű, mint egy adott zenei stílusra bejáratott disco-é. Tudnia kell, melyik zenei stílusból várhatóan melyik zenék aratnak sikert és melyek azok, amik nem fognak működni a táncparketten. Milyen sorrendben, milyen hosszan játssza a zenéket, és hogyan tartsa elehető legtöbb ideig a tánctéren a vendégeket. Az előbbi elvek mentén képes összerakni és végigvinni egy egész estés műsort (6-9 óra), melynek során konferál és/vagy a zenéket esztétikusan illeszti egymásba (keveri) úgy, hogy a közönség elégedetten távozzon a buli végén. Ismernie kell a rendezvényhangosítás és a fénytechnika alapelveit. Rendelkezik jogosítvánnyal, szállító járművel, számlaképes, fizeti a DJ jogdíjat, honlapot üzemeltet, hirdeti magát, hogy megtaláljanak a megrendelők. Vendéglátói / szolgáltatói mentalitású személy.

Befektetett összeg szempontjából

A rendezvényen használt technikai eszközeim piaci értéke kb. 4 – 5 millió Forint. Ez az, amit minden bulira és esküvőre viszek és amit az ügyfeleim szolgálatába állítok egy-egy rendezvény során. Az esküvő DJ árak kialakításánál figyelembe kell vennem azt is, hogy a befektetés megtérüljön.

Munkaidő szempontjából

Nézzünk meg röviden egy másik megközelítést is: felkérsz egy lemezlovast, aki 200.000 Ft-os díjat kér az esküvő DJ szolgáltatásért. Ez neki az elejétől végéig (értékesítés, egyeztetés, zenei előkészületek, utazás, pakolás, az esküvő napján kora délutántól hajnalig tartó rendelkezésre állás, majd ismét pakolás és utazás) összesen kb. 18 – 20 munkaórájába kerül.

Vagyis a DJ óradíja kb. 10.000 Ft. Ez sok pénz érte?

Tűnhet számodra soknak, ha a te munkahelyeden az órabéred nagyságrendekkel kisebb. Az ilyen eszközigényes, felkészültséget igénylő, kockázatos vállalkozások óradíja viszont ennyibe kerül. Kb. ilyen óradíjjal dolgozik egy autószerelő is. Az autószerelő azért jó példa, mert ott is több milliós eszközparkra és komplex szaktudásra van szükség. De nagyságrendileg hasonló összeget kér egy nyelvtanár, dietetikus, coach stb. is egy privát óráért. Ráadásul az előbb említett szakmák képviselői többnyire nem hétvégén és nem 15 órát egyhuzamban dolgoznak.

Miért drágább az esküvő DJ, mint egy klub DJ?

Az esküvő DJ és klub DJ között jelentős különbségek lehetnek. Egy klubban dolgozó lemezlovasnak elég csak egyféle zenei stílussal tisztában lennie, bár azt minden bizonnyal mélyebben ismeri és érti, mint a rendezvényeken dolgozó multi-format DJ-k. Ahhoz, hogy kubban diszkózz, legfeljebb egy DJ-pultot kell vásárolnod, de sok helyen már az is rendelkezésre áll. Ma már lemezekre sem kell költeni, bár a korrekt felfogású klub DJ-k igyekeznek a legjobb minőségben és legálisan beszerezni a zenéiket, de ez messze nem akkora összeg, mint 20-40 évvel ezelőtt, a disco és a DJ-k aranykorában.

Az elmúlt években a DJ szakma lehetőségei jelentősen beszűkültek, ami a klub DJ-zést illeti. Ez azzal is jár, hogy a legtöbb klub DJ nagyon olcsó áron vállal / tud csak munkát vállalni. (Kb. 20 – 80 ezer Ft / éjszaka.) Ezzel együtt a klub DJ-k elkezdtek átállni a rendezvények és esküvők területére, mert most itt van több lehetőség. Ez egy teljesen érthető folyamat, de ne feledjük, amiket az előzőekben írtam: a rendezvényen történő zeneszolgáltatáshoz sokkal több eszközzel kell rendelkezni és sokkal több dologhoz kell érteni. Aki ezekre szert tesz, az pedig nem fog rendezvényt vállalni “klub DJ” áron, mert egész egyszerűen nem éri meg neki.

Esküvői DJ Árak
Mindig az a fránya pénz.

Remélem sikerült szemléltetni, hogy miért nem 100.000 Ft egy esküvői DJ ára, és egyben rámutatni arra is, hogy aki ekkora összegért vállal esküvő DJ-zést, annál valami a fentiekből nem stimmel. Te szeretnéd olyan valakire bízni a Nagy Napot, akinél valami nem stimmel, ha néhány tízezer Ft-tal többért már profi szolgáltatót találsz?

Esküvő DJ árak 2021-ben

Tudom, hogy mindenki pénztárcája véges, mi is így voltunk ezzel a saját esküvőnkön. De a zeneszolgáltató költsége eltörpül a pl. a vacsora több százezres vagy akár milliós költségei mellett, mégis nagyon fontos tényező. 2021-ben, főszezonban, szombat estére minimum 200.000 Ft egy tapasztalt, munkájára igényes esküvő DJ ára. Véleményem szerint a két legfontosabb szolgáltató az esküvőn, akiknél nem szerencsés spórolni, az a fotós és a zenész. Tíz év múlva nem arra fogsz visszaemlékezni, hogy mennyire sózták el az Újházi Tyúkhúslevest a lagzin, hanem hogy mekkora bulit csinált az esküvői DJ, az emlékképeket pedig egy profi fotós tudja jól visszaadni.

Az esküvői DJ árak egyébként országosan 100.000 – 500.000 Ft között mozognak a szolgáltatás, tapasztalat, minőség valamint a rendezvény dátuma alapján.

Egyszer hallottam egy DJ-ről, aki 60.000 Ft-ért youtube-ról zenélt, valamilyen kezdetleges hangtechnikával, tehát ennyiért kb. ez várható. 500.000 Ft-ért pedig már elismert, főként elit körökben dolgozó DJ-t lehet felkérni, aki a komoly fény- és hangtechnika mellett akár video disco-t is csinál, a képet LED-TV-kkel vagy projektorokkal vetít ki, és sokszor a ceremónia mesterkedést is vállalja.

Hogyan tudsz spórolni?

Természetesen az árat sok minden befolyásolhatja, hiszen minden évben van 4-5 olyan dátum, amire háromszor annyi ajánlatkérés érkezik, és ilyenkor a kereslet felviszi az árakat. Tipikusan ilyenek a május vége és június eleji szombatok, illetve az Augusztus 20. és szeptember közepe közötti időszak. De minden évben felkapottak azok a dátumok is, amik formátum szempontjából jól néznek ki (pl. 2018.08.18, 2020.06.06, 2020.08.08). Áprilisban és októberben, illetve különösen a téli hónapokban sokat lehet fogni a költségeken – és nem csak a DJ gázsiján. Szezonon kívül én is kedvezményes árat adok, ami akár a 40-50%-ot is elérheti. Sok szolgáltató ad kedvezményt pénteki napra eső esküvők esetére is.

Télen tartod az esküvőd?

Dátumtól függően 40-50% kedvezményt kapsz a DJ szolgáltatás árából!

TUDJ MEG TÖBBET!

(Az akció november 1. és március 31. között érvényes.)

Emellett van különbség Budapest és vidék ill. valószínűleg a keleti és a nyugati országrész között is az esküvő DJ árak tekintetében, de mivel én elsősorban a Dunántúlon szolgáltatok,  a keleti országrész áraival nem vagyok tisztában.

A külföldön dolgozók és a vegyes nemzetiségű párok esetén is gyakran azt tapasztalom, hogy inkább Magyarországon tartják a lakodalmat, hiszen a nyugati áraknál jóval kedvezőbb árú itthon a vendéglátás, emellett a magyarok lakodalom-kultúrája jóval élménydúsabb némely nyugati országénál.

És hogy szolgáltatói részről megéri-e ennyiért? Nyilván ennyiért igen, így már profitot is hoz a dolog, de attól messze van, hogy az ember ebből gazdagodjon meg. Ugyan úgy munka ez is, mint bármelyik személyes szolgáltatás, legyen az masszőr, fodrász vagy autószerelés. Ha sokat és jól dolgozol, meg lehet belőle tisztességesen élni. És persze a tény, hogy esküvőkre jársz, minden hétvége ünnep, hozzá tudsz adni a párok és családok öröméhez, ami rengeteg plusz energiát és motivációt ad.

Esküvő DJ-t keresel?

Kérj árajánlatot ide kattintva!

Elakadtál a szolgáltatók kiválasztásánál? Keress megbízható szolgáltatókat a partnereim között!

4 Comments

 • Kubik Heni
  Posted 2016. október 25. at 22:14 0Likes

  Ha tehetném, lájkolnám – bár ilyen módon meg is teszem :))
  Remélem jól vagy! Épp most teszlek fel a honlapomra az – akikkel szívesen dolgozom – menüpont alá 😉
  Puszi!

  Heni
  (CM, Annamari és Tóni esküvője, Vác, 2016 május)

  • Kiss Attila Esküvő DJ
   Posted 2016. október 26. at 16:45 0Likes

   Szia Heni! Örülök, hogy írtál, és remélem Te is jól vagy! Viszonozni fogom, hiszen jó volt veled dolgozni, és remélem lesz még rá alkalom! Nagyon jó hangulatú esküvő volt, írtam már róla blogbejegyzést is, láttad? 🙂 Puszi! Attila

 • Gyöngyösi Anita
  Posted 2017. február 21. at 13:02 0Likes

  Én felszolgáló vagyok és sok lagzin,céges rendezvényen szolgáltam már fel.
  Ti Dj-k jöttök összeszerelitek a cuccot és kész na volt olyan h egy magyar zenekar énekelt élőben egy céges rendezvényen és hoppá elszállt minden nem tudták befejezni a koncertet.Sírva rohant ki az énekesnő és hát másfél óráig síri csend volt a rendezvényen utána pedig elég szarul szólt a zene.Az élő zenével ilyen még nem történt.Lagziba az a legjobb akárki akármit mond.Ja és a legtöbb Dj lekezelően beszél a felszolgálókkal csak tudnám miért?

  • Kiss Attila Esküvő DJ
   Posted 2017. február 21. at 13:54 0Likes

   Kedves Anita,

   Köszönöm a hozzászólásodat. Sajnos technikai hiba bárhol felmerülhet, ez nem attól függ, hogy zenekar vagy esküvői DJ szolgáltatja a zenét. Tartalék eszközöket kell vinni és úgy kell összerakni a rendszert, hogy minimalizálva legyen a kockázat.
   Nagyon sajnálom, hogy eddig olyan DJ kollégákkal dolgoztál együtt, akik lekezelően beszéltek, de nem ez a jellemző. Ez inkább a személyiségen múlik, nem annyira azon, hogy valaki DJ vagy sem. Én rengeteg olyan DJ kollégát ismerek, aki egyáltalán nincs elszállva magától. Remélem egyszer lesz alkalmunk együtt dolgozni, és meg tudlak győzni erről. 🙂
   Az élő zene vs. esküvő DJ kérdésben is természetes, hogy midenki húz egyik vagy másik irányba, attól függően, melyikkel volt jobb tapasztalata, vagy melyikhez áll közelebb az ízlése. Azt viszont fontos megérteni, hogy mi DJ-k egy piaci igényt szolgálunk ki. Ma egy olyan generáció házasodik, akik közül sokan DJ-k zenéin nőttek fel, disco-ba jártak bulizni, és nekik fontosabb a széles repertoár és a stúdió minőségű hangzás, mint hogy élőben szólaljon meg a zene. Szerencsére rengeteg jó zenekar és esküvői DJ van a piacon, akikből lehet válogatni, így mindenki megtalálja az ízlésének megfelelőt.

Comments are closed.

Esküvői DJ Székesfehérvár, Fejér megye

Esküvői DJ szolgáltatást vállalok az ország egész területén, de Székesfehérvári lakhelyem miatt üzemanyag költség szempontjából első sorban Székesfehérvár ill. Fejér Megye, Veszprém ill. Veszprém megye, Győr ill. Győr-Moson-Sopron megye, Siófok ill. Somogy megye, Pest megye, a Balaton és Budapest vonzáskörzetében, teljes körű hang- és fénytechnikával. Ha a Dunántúlon keresel esküvőre DJ-t, fordulj hozzám bizalommal. Hangtechnika és fénytechnika bérlés illetve hangosítás, különleges fénytechnika igény esetén is állok rendelkezésedre. Külön polgári szertartás hangosítás is kérhető. Bérelhető akkumulátoros led lámpák bérbe adásával is foglalkozom, melyek fényfestésére, fénydekorálásra, súrlófényként alkalmazhatóak bel- és kültéren egyaránt. Akkumulátoros hangtechnikával is rendelkezem olyan helyszínekre, ahol nincs áram a közelben. Céges bulik, karácsonyi rendezvények, szülinapok, karaoke és gyerek disco kivitelezésében is jártas vagyok.

Klub DJ-ként is tevékenykedem, leginkább Székesfehérváron, Veszprémben és Balatonfüreden, így ezeken a bulikon élőben is meghallgathattok.

Esküvői DJ Veszprém, Veszprém megye

Veszprémi származásom miatt, és mivel gyakran járok haza, a veszprémi esküvői DJ felkéréseknél nem szoktam útiköltséggel számolni. Ha tehát az esküvői DJ Veszprémben kellene, bátran számoljatok velem, örömmel segítem a veszprémi párok Nagy Napját is! Helyszíni tapasztalattal rendelkezem a veszprémi esküvő helyszínek nagy részében, úgy mint História Malomkert, Gizella Hotel, Völgyikút ház, Hotel Magister, illetve esküvő DJ-ztem már a veszprém környéki településeken, mint Balatonalmádi (Pinkóczi-csárda, Nereus-Hotel), Balatonfüred (Koczor-Pincészet, Baricska-Csárda, Kikötő Étterem, Margaréta Hotel), Tihany (Echo étterem, Club Tihany), Bánd (Kakukk Vendéglő), Balatonvilágos (Tópart Hotel), valamint Ajka, Litér, Pétfürdő, Várpalota, Zirc stb. településeken.

Székesfehérváron és könyékén esküvő DJ-ként szintén nagy tapasztalattal rendelkezem a helyszínek tekintetében, mint Kertész Csárda, Diófa Vendéglő, BEAT Étterem, Lakeside Hotel, Pokol Pince. Esküvő DJ-ztem a Velencei-tónál Agárd (Pálmajor pihenőpark), Pákozd (Lics Pincészet), Sukoró (Gémeskút Étterem), Pázmánd (Bálint Borárium) és Velence (Walzer Hotel), illetve Fejér Vármegyében Fehérvárcsurgó (Károlyi Kastély, Diófa Étterem, Zseri Vadászház), Simontornya (Fried Hotel), Dunaújváros, Szászhalombatta, Paks stb. településeken is már.

Budapesen is gyakran járok esküvőkre DJ-zni, így ha Budapesten lenne szükséged esküvő DJ-re, örömmel segítek.

Kiss Attila Esküvői DJ. © 2024. All rights reserved.

A weboldalon cookie-kat ("sütiket") használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak. A cookie beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban.

Adatvédelmi beállítások elmentve!
Adatvédelmi beállítások

Amikor meglátogat egy webhelyet az tárolhat vagy lekérhet információkat a böngészőben, főként sütik formájában. Itt beállíthatja személyes cookie szolgáltatásokat.

Ezek a cookie-k szükségesek ahhoz, hogy a webhely működjön, és nem kapcsolható ki a rendszerünkben.

Az oldal működtetéséhez az alábbi technikai cookie-ek szükségesek
 • wordpress_test_cookie
 • wordpress_logged_in_
 • wordpress_sec

Összes tiltása
Összes engedélyezése