A Polgári szertartás az esküvői talán legfontosabb pillanata. Szépségét még tovább tudjuk növelni, ha egy általunk választott helyszínre költöztetjük, amire manapság már (némi felár ellenében) mindegyik anyakönyvvezető és szertartásvezető nyitott. A helyszínnel együtt a zenék kiválasztására is van lehetőség, esküvő DJ-ként ehhez szeretnék az alábbiakban egy kis segítséget adni.

Ha nem szeretnél a zeneválogatással túl sokat foglalkozni

…akkor kérlek válassz egy bevonuló, és esetleg egy kivonuló zenét, ezeket küldd el nekem, én pedig megfelelő zenével kitöltöm a többi eseményt.

A bevonulás pillanata

Most pedig nézzük részletesen

Tipp #1: A házasságkötő termekben minden esetben van hangosítás, és sokszor a szertartás zenéi is kötöttek, néhány esetben azonban van lehetőség arra, hogy itt is saját zenére vonulhasson be az ifjú pár. Ilyenkor mindig érdemes egyeztetni arról is, milyen formátumban hozzátok el a zenét a hangtechnikusnak, sőt érdemes kipróbálni is előtte, rendben megy-e a lejátszás.

Tipp #2: Az anyakönyvvezetők 50-100 ezer Ft-ot kérnek egy kihelyezett polgári szertartásért, de arra ügyeljünk, hogy ebben az árban általában csak “a saját jelenlétüket” adják, vagyis az anyakönyvvezető szállításáról ill. a szertartás hangosításról, a díszítésről, székekről és terített asztalról, koccintáshoz szükséges pezsgőről és poharakról, gyertyáról, virágról, stb.-ről nekünk kell gondoskodnunk. A szertartás hangosítást bármelyik esküvő DJ vagy zenekar szívesen elvállalja.

Tipp #3:  Elakadtál az anyakönyvvezetővel? Nem elérhető már a nagy napon vagy csak nem szimpatikus számotokra? Ennek a problémának a megoldására is épült már ki szolgáltatói csoport: a szertartásvezetők. Röviden a lényeg: hétköznap két tanúval a hivatalban megkötitek a házasságot, az esküvőn pedig egy nem valódi, de profi módon kivitelezett szertartáson a vendégeitek előtt is kimondjátok az “igen”-t. A partnerek menüpont alatt találsz néhány kiválóan dolgozó szertartásvezetőt.

A polgári szertartás zenéi

A hagyományos polgári szertartás az alábbiak szerint épül fel. Természetesen ettől el lehet térni, de ilyen esetben érdemes jelezni a DJ, hangosító felé is a dolgot.

A szertartás előtt

Gyülekező, vendég érkezés. A meghívottak elfoglalják a helyszínt. Kb. 20 percnyi zenei aláfestés ajánlott. Nekem van ide illő, bevált zenei válogatásom, de kiválaszthatod te is, mi szóljon.

A szertartás főbb pontjai, amikhez van lehetőség zenét választani

Bevonulás: A bevonulás pontos koreográfiáját ti döntitek el. Hagyományosan először a vőlegény édesanyja kíséretében, majd a menyasszony édesapjával vonul be. A menyasszony előtt a koszorúslányok és a tanúk is bevonulhatnak. A zene hossza a helyszín és a bevonuló személyek számának függvénye. Legtöbbször egy-két perc terjedelmű, tehát a kiválasztott zenétek egy része kitölti ezt a jelenetet.

Aláfestő zenék. A bevonulás után az anyakönyvvezető beszédet tart, ami alá klasszikusan hangszerelt, ének nélküli (instrumentális) zenét javasolt választani. Ezt halkan a beszéd alá lehet keverni, így emelkedettebb lesz a beszéd hangulata. Hossza több részletben összesen kb. 15 perc, tehát érdemes min. 3-4 db szenét keresni hozzá. Ha kétnyelvű a szertartás és tolmács is beszél, akkor kétszer ilyen hosszú. Vigyázzunk: néhány anyakönyvvezető nem szereti, ha zene szól a beszéde alatt, ezért ezt érdemes előre tisztázni vele!

Ezután kimondjátok a boldogító IGEN-t. Ennél a résznél nincs szükség zenére, hogy jól hallhatóak legyetek.

Csók, gyűrű húzás, aláírás, “közös dolog” (pl. homok öntés vagy gyertya gyújtás). Ezek az események szorosan egymást követik. Bár ott hosszabbnak fog tűnni, az egész nem több 2-3 percnél. A csók és a gyűrű húzás néhány másodpercig tart, az aláírás kb. egy perc. A “közös dolog” hossza attól függ, mit csináltok pontosan: a gyertya gyújtás néhány másodperc, a homokkal percekig is el lehet játszani. 🙂 Ezeket az eseményeket nem fontos különválasztani, tehát akár egy zene is elegendő ide, de van rá lehetőség, hogy több dal is felcsendüljön. Kérem, hogy legalább egy dalt ehhez a jelenethez is válasszatok.

Szülő köszöntés. Ide ajánlott egy külön zenét választani, hossza kb. 1-2 perc. Érdemes tudni, hogy ez szokott a ceremónia legérzelmesebb, legmeghatóbb pillanata lenni, amin megfelelően kiválasztott zenével tudtok erősíteni vagy éppen tompítani.

A szertartás végén az anyakönyvvezető gratulál, majd pezsgővel koccint a párral és a szülőkkel. Ide valamilyen vidám dalt érdemes választani.

Az ifjú pár kivonul. Választhattok egy kivonuló zenét, vagy szólhat tovább a gratuláció alatti vidám dal.

A szertartás után

Levezetés. A násznép elhagyja a helyszínt, vagy a helyszínen gratulációval, pezsgős koccintással folytatódik az esküvő programja. Hasonló stílus ajánlott, mint a gyülekezőnél.

További tudnivalók

A szertartás teljes hossza a legtöbb anyakönyvvezetőnél kb. 15-20 perc. Ha szertartásvezetőt kértek fel, aki hosszabb, személyre szabott szöveget ír, akkor 25-30 perc hosszú is lehet. Kétnyelvű szertartás esetén kb. kétszeres idővel kell számolni.

A ceremóniára mindig külön hangtechnikát viszek, hogy ne zavarja meg az esküvő programját az eszközök átpakolása. Rendelkezésre áll vezeték nélküli mikrofon állvánnyal és gallérra csíptethető mikrofon is.

A szertartáshoz a hangtechnikát kb. negyed óra összerakni, így még az utolsó pillanatban is eldönthetitek, hogy kint vagy bent legyen a szertartás. (Pl. ha eső fenyeget.)

Nagy szélben nehéz mikrofonnal hangosítani.

esküvő polgári szertartás zenék||Polgári szertartás menete
esküvő polgári szertartás hangosítással

Milyen zenékkel érdemes még készülni az esküvőre?

A szertartáson kívül van még néhány esemény az esküvőn, amire érdemes külön zenét választani. Ilyenek többek között a nyitótánc és a torta behozatala. Ebben a bejegyzésben részletesen foglalkozom velük.

Milyen zenét válasszunk? – Tippek

Az alábbiakban összegyűjtöttem egy toplistát a leggyakrabban kért esküvős dalokból. Az elmúlt években volt alkalmam néhány zeneileg kitűnően összeállított szertartást hangosítani. A toplista alatt ezekből is találtok egy összeállítást.

Fontos megjegyezni, hogy a zenék kiválasztása mindig a pár döntése, szívetek joga a saját esküvőtökön kiválasztani a zenéket, bármilyen stílusúak is legyenek. Sokan szeretnétek egyediek lenni, bátran legyetek azok! Ha a lenti dalok nem tetszenek, akkor is érdemes átnézni, hiszen gondolatébresztőnek mindenképpen alkalmas az alábbi lista.

Tipp #4: Az alábbi klipeket pl a Youtube Downloaderrel tudod letölteni a Youtube-ról. A “convert” fül alatt mp3-ba is át tudod alakítani a zenéket.

A gyűrűhúzás pillanata
Esküvő DJ-t keresel?
Kérj árajánlatot ide kattintva!
Az ajánlatkérés semmilyen kötöttséggel nem jár, és kb. 30 másodperc alatt elvégezhető.

Esküvői zenék toplista

Az alábbi dalok a szertartás bármely jelenetéhez, vagy akár nyitótánchoz is megfelelőek lehetnek.

John Legend – All Of Me
Ellie Goulding – Your Song
Ellie Goulding – How Long Will I Love You
Westlife – Beautiful In White
Yiruma – River Flows In You
Christina Perri – A Thousand Years
Ryann Darling – I Choose You
Ed Sheeran – Perfect
Ed Sheeran – Photograph
The Verve – Bitter Sweet Symphony
Savage Garden – Truly Madly Deeply
2Cellos – Moon River (Illetve további feldolgozások a 2Cellostól.)
Daniel Jang – Can’t Help Falling In Love (Illetve további feldolgozások Daniel Jangtól.)

Népszerű filmzenék esküvőre

A szertartás bármely jelenetéhez, vagy aláfestő zeneként.

Ludovico Einaudi – Una Mattina (Bakancslista)
Alan Silvestri – Forest Gump Theme
Lord Of The Rings – The Shire
Amelie Csodálatos Élete

Párok összeállításai

Íme néhány tematikus dallista, melyet azok a párok válogattak, akiknek én hangosítottam a polgári szertartását.

Eszti és Peti (Zongora alapú zenék)

Bevonuló zene: The Wind And The Wave – Chasing Cars
Aláíró zene: Ludovico Einlaudi – Una Mattina
Szülőköszöntő: You Raised Me Up (Piano cover)
Kivonulás: Brian Adams – Everything I Do

Angi és Tomi (’70-es évek dalai)

Bevonuló zene: The Carpenters – Can’t Smile Without You
Aláíró zene: The Carpenters – We’ve Only Just Begun
Szülőköszöntő: The Beatles – While My Guitar Gently Weeps
Kivonulás: Ray LaMontagne – You Are The Best Thing

Adri és Józsi (’80-as évek)

Bevonuló zene: Richard Marx – Right Here Waiting For You
Aláíró zene: Foreigner – I Want To Know What Love Is
Szülőköszöntő: Glenn Medeiros – Nothing Gonna Change My Love For You
Kivonulás: Kool And The Gang – Fresh

Dóri és Balázs (magyar dalok a 2010-es évekből)

Bevonuló zene: Szabó Balázs Bandája – Bájoló
Aláíró zene: Rúzsa Magdi – Egyszer
Szülőköszöntő: Pál Dénes – A széltől is óvsz
Kivonulás: Fodor Máriusz feat. Kama – Minden Veled

(továbbiak feltöltés alatt)

És ha mindez nem lenne elég, a témával számos magyar és még több külföldi cikk foglalkozik, érdemes körülnézni köztük.

Bízom benne, hogy a fentiek elnyerték a tetszésedet, és sikerült megtalálni a megfelelő dalokat életetek e fontos eseményéhez. További sikeres esküvő szervezést kívánok!

Felkeltettem az érdeklődésed?

Kérj árajánlatot ide kattintva!

Esküvői DJ Székesfehérvár, Fejér megye

Esküvői DJ szolgáltatást vállalok az ország egész területén, de Székesfehérvári lakhelyem miatt üzemanyag költség szempontjából első sorban Székesfehérvár ill. Fejér Megye, Veszprém ill. Veszprém megye, Győr ill. Győr-Moson-Sopron megye, Siófok ill. Somogy megye, Pest megye, a Balaton és Budapest vonzáskörzetében, teljes körű hang- és fénytechnikával. Ha a Dunántúlon keresel esküvőre DJ-t, fordulj hozzám bizalommal. Hangtechnika és fénytechnika bérlés illetve hangosítás, különleges fénytechnika igény esetén is állok rendelkezésedre. Külön polgári szertartás hangosítás is kérhető. Bérelhető akkumulátoros led lámpák bérbe adásával is foglalkozom, melyek fényfestésére, fénydekorálásra, súrlófényként alkalmazhatóak bel- és kültéren egyaránt. Akkumulátoros hangtechnikával is rendelkezem olyan helyszínekre, ahol nincs áram a közelben. Céges bulik, karácsonyi rendezvények, szülinapok, karaoke és gyerek disco kivitelezésében is jártas vagyok.

Klub DJ-ként is tevékenykedem, leginkább Székesfehérváron, Veszprémben és Balatonfüreden, így ezeken a bulikon élőben is meghallgathattok.

Esküvői DJ Veszprém, Veszprém megye

Veszprémi származásom miatt, és mivel gyakran járok haza, a veszprémi esküvői DJ felkéréseknél nem szoktam útiköltséggel számolni. Ha tehát az esküvői DJ Veszprémben kellene, bátran számoljatok velem, örömmel segítem a veszprémi párok Nagy Napját is! Helyszíni tapasztalattal rendelkezem a veszprémi esküvő helyszínek nagy részében, úgy mint História Malomkert, Gizella Hotel, Völgyikút ház, Hotel Magister, illetve esküvő DJ-ztem már a veszprém környéki településeken, mint Balatonalmádi (Pinkóczi-csárda, Nereus-Hotel), Balatonfüred (Koczor-Pincészet, Baricska-Csárda, Kikötő Étterem, Margaréta Hotel), Tihany (Echo étterem, Club Tihany), Bánd (Kakukk Vendéglő), Balatonvilágos (Tópart Hotel), valamint Ajka, Litér, Pétfürdő, Várpalota, Zirc stb. településeken.

Székesfehérváron és könyékén esküvő DJ-ként szintén nagy tapasztalattal rendelkezem a helyszínek tekintetében, mint Kertész Csárda, Diófa Vendéglő, BEAT Étterem, Lakeside Hotel, Pokol Pince. Esküvő DJ-ztem a Velencei-tónál Agárd (Pálmajor pihenőpark), Pákozd (Lics Pincészet), Sukoró (Gémeskút Étterem), Pázmánd (Bálint Borárium) és Velence (Walzer Hotel), illetve Fejér Vármegyében Fehérvárcsurgó (Károlyi Kastély, Diófa Étterem, Zseri Vadászház), Simontornya (Fried Hotel), Dunaújváros, Szászhalombatta, Paks stb. településeken is már.

Budapesen is gyakran járok esküvőkre DJ-zni, így ha Budapesten lenne szükséged esküvő DJ-re, örömmel segítek.

Kiss Attila Esküvői DJ. © 2024. All rights reserved.

A weboldalon cookie-kat ("sütiket") használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak. A cookie beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban.

Adatvédelmi beállítások elmentve!
Adatvédelmi beállítások

Amikor meglátogat egy webhelyet az tárolhat vagy lekérhet információkat a böngészőben, főként sütik formájában. Itt beállíthatja személyes cookie szolgáltatásokat.

Ezek a cookie-k szükségesek ahhoz, hogy a webhely működjön, és nem kapcsolható ki a rendszerünkben.

Az oldal működtetéséhez az alábbi technikai cookie-ek szükségesek
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Összes tiltása
Összes engedélyezése