Az esküvőkhöz szorosan hozzátartozik a zene és a tánc. Zenére azonban nem csak a buli alatt van szükség, hanem az esküvő főbb eseményeinél is sokat tudnak emelni a varázslaton a megfelelően kiválasztott dallamok. Az alábbiakban ezekről az esküvő zenékről adok hasznos információkat.

Esküvő zenék: polgári szertartás

Az esküvő egyik fénypontja a polgári ceremónia, erről azonban terjedelme miatt egy külön posztot írtam. Ha szeretnéd tudni részletesen, milyen zenékkel érdemes készülni az esküvői szertartásra, ebben a cikkben mindent megtudhatsz.

esküvő zenék
Vivi és Brúnó nyitótánca nagy sikert aratott. Fotó: Söjtöry Szabolcs
Nyitótánc

A nyitótánc a vacsora utáni első tánc, mellyel az ifjú pár jelképesen megnyitja az este táncos részét. Ha nem szerettek szerepelni, akkor is javaslom, hogy vállaljátok be a dolgot, mert szép pillanat és lehet néhány szuper képet is készíteni rólatok. Emellett a buli elindításban is segít a zenefelelősnek, hiszen ha csak úgy elindítjuk a zenét, akkor nehezen jönnek ki elsőként táncolni az emberek. Komoly koreográfia betanulásának viszont csak akkor álljatok neki, ha tényleg nagyon szerettek táncolni és van időtök a projektre, mert elég időigényes. Ez esetben ne felejtsetek el időben nekiállni gyakorolni! Egyébként azt tapasztalom, hogy a násznép nem is várja el a nagy műsort, tehát bármilyen egyszerű tánc, tipegés-topogás vagy keringő elegendő nekik. Ha nincs betanult produkció, akkor 1-2 perc, tehát egy dal feléig elég táncolnotok. A dal második felében pedig felkérhetitek a szülőket táncolni, vagy invitálhatunk mindenkit, hogy csatlakozzanak.

Ha koreográfiát tanultok be, esetleg vicces nyitótánc mixet készítetek, kérlek jusson eszetekbe az 5 perces szabály.

A nyitótánchoz szándékosan nem írok tippet, mert nagyon ízlés kérdése az egész. Ha nincs ötletetek, az esküvő zenék toplistából tudtok választani. Ha vicces bulis nyitótáncot kerestek, itt találtok néhány általam korábban összevágott mixet.

Torta zene

Az esküvő zenék tekintetében általában a torta zenéjét szokták elfelejteni a szervezők. A menyasszonyi tortát általában egy zsúrkocsin vagy kisasztalon hozzák be az ifjú pár elé. Először néhány fotó készül az ifjú házasokról és a még egyben lévő tortáról, és természetesen megvárjuk, míg a tortát díszítő tűzijáték kialszik (ha van rajta). Ezt követően állhatunk neki felvágni a tortát. Ez egy kb. 2 perc hosszú esemény, és érdemes egy zenét bejátszani hozzá, mert ünnepélyesebbé teszi a jelenetet, illetve kitölti azt az időt, amikor nem beszél senki.

Tippek torta zenéhez:

The Archies – Sugar Sugar
Maroon 5 – Sugar
Frank Sinatra – Love and marriage
DNCE – Cake By The Ocean
50 Cent – Candy Shop
The Beatles – Here Comes The Sun
The Four Tops – I Can’t Help Myself (Sugar Pie, Honey Bunch)
Dawin – Desert

esküvő zenék
Gyertyafény keringő Annamari és Tóni esküvőjén. Fotó: MB Photo
Gyertyafény keringő

A gyertyafény keringővel egyre kevesebbszer találkozom az esküvőkön, talán kezd kimenni a divatból, pedig szép esemény. Az ifjú pár búcsúztatását jelenti, ekkor láthatjuk utoljára a menyasszonyi ruhát, ez után a fiatalok elmennek átöltözni menyecske ruhába. A hagyományos zenéje is a mondanivalójának megfelelő, de bármilyen kedvenc, lassú, romantikus dal passzol ide. (Ha valódi keringőt szeretnétek táncolni, ügyeljetek rá, hogy 3/4-es keringő zenét válasszatok.)

Legidősebb pár tánca

A házaspár tánc egy nagyon kedves játék, ahol az összes házaspárt kihívják táncolni, majd zene közben, a házasság korának sorrendjében leültetik a párokat. (Bemondják, hogy: kérjük üljenek le a kevesebb, mint egy éve házasok. Utána: a kevesebb, mint öt éve házasok.  És így tovább.) A végére a legidősebb házasok maradnak a parketten, akiket megtapsolunk, és ilyenkor meg is lehet őket kérdezni, hogy mi a hosszú házasság titka. (Spoiler: a leggyakoribb válasz: a türelem. És ez valóban így van. 🙂 )

Tippek házaspár tánchoz:

Que Sera Sera c. dal magyarul, angolul, olaszul, vagy bulis változatban.
Csík Zenekar – Most múlik pontosan

A felsoroltakon kívül természetesen még számos esemény, játék, egyedi program lehet egy esküvőn, amihez szükséges lehet külön zenével készülni.

Esküvő DJ-t keresel?

Kérj árajánlatot ide kattintva!

Elakadtál a szolgáltatók kiválasztásánál? Keress megbízható szolgáltatókat a partnereim között!