A vendégek listájának összeállítása az egyik legnagyobb fejtörést okozó feladat esküvőnk szervezése során. Szeretnénk minél több embert meghívni, de mégis kell húzni egy vonalat valahol, hiszen a tejes kapcsolati hálónkat nem hívhatjuk meg. De hol van ez a bizonyos vonal? Vajon meg fognak-e sértődni azok, akik végül nem kapnak meghívót?

megbízható esküvő dj vélemény

A saját esküvőnkön mi is átestünk ezen a nehéz döntésen. Sajnos volt, aki megsértődött, és ismerős párok elbeszélései alapján ebbe ők is belefutottak. A legnehezebb a családok ill. a baráti társaságok, kollégák szétválasztása. Pl. nyolcan dolgozunk az irodában, de baráti viszonyba csak három kollégámmal kerültem. Meghívjak mindenkit vagy csak azt a hármat akiket igazából szívesen látnék? Ha mindenkit meghívok, az a párokkal is számolva plusz 10 ember. Ja, és mi legyen a főnökkel? 🙂 Meghívom a velem egykorú unokatesómat, akivel együtt nőttem fel, de meghívjam-e a tíz évvel idősebb nővérét, aki már régóta Bécsben él, alig tartjuk a kapcsolatot és van 3 gyereke? Nehéz kérdések, és bizony benne van a pakliban, hogy valaki megsértődik. De ez a MI nagy napunk, MI döntjük el, kit hívunk meg, és jobb időben helyretenni magunkban a dolog logikáját, hogy helyesen tudjuk meghozni ezt a sokszor kényelmetlen döntést.

Ebben segít Barna Péter, aki a wmn.hu oldalon közzétett írásában remekül összefoglalta, milyen elv mentén érdemes gondolkodnunk. A részletes írás itt elérhető (érdemes elolvasni), a lényeg alább kiemelve.

“Pedig a meghívás nem jár alanyi jogon. Azoknak jár, akiket szívesen befogadnánk a lakásunkba is, ha úgy adódik. Azoknak jár, akik segítenek, támogatnak minket, és a kulcsszó ebben az esetben a rendszeresen!”

Esküvői DJ-t keresel? Ismerj meg és kérj ajánlatot ide kattintva.