Beáta és Olivér vegyes nemzetiségű esküvőjén a Malonyai Kastélyban nem csak DJ-ként vettem részt, hanem ceremóniamesterként is.

A 2016-os évem tervezésénél kicsit közbeszólt az élet, ugyanis az évet még úgy kezdtem, hogy munkahely mellett DJ-ztem. A szezonban hagytam magamnak “buli mentes” pihenő hétvégéket, hogy ne merüljek ki túlságosan, és az is volt a terv, hogy ezt az évet így csinálom végig. Éppen ezért elég sok ajánlatkérést utasítottam vissza az év első felében ezekre a szabadnak szánt hétvégékre. Sajnos így is sikerült túlterhelni magam, ezért a nyár közepén eljutottam arra a pontra, hogy valamerre lépnem kell, a két munka együtt túl sok. Így főállásban DJ lettem. Ezzel együtt felszabadult számos, addig pihenőnek szánt hétvége a naptáramban. 

Beáta és Oliver Maxi Tamás kollégám közvetítésével találtak meg kb. 2 hónappal az esküvőjük előtt, és szerencsére ez a dátumom még szabad volt az előbb leírt okok miatt. Beátáék köztem és egy másik DJ között heztiáltak, de szerencsére sikerült meggyőznöm őket arról, hogy én leszek a jó választás. Bízom benne, hogy most sem gondolják másképp, de a visszajelzéseik alapján ill. mivel Beáta azóta ajánlott másoknak, úgy gondolom, hogy elégedettek voltak a munkámmal.

Ha az ifjú pár felkér arra, hogy a násznép terelésében, informálásában is részt vegyek, akkor az mindig egy sokkal összetettebb feladat, mint szimplán DJ-ként szolgáltatni a zenét. Szerencsére már van rutinom benne, és nem titkoltan azért adom ezt a plusz szolgáltatást a pároknak kvázi ajándékként (=felár nélkül), mert ezt a részét is élvezem, és szeretnék minél többször élesben találkozni ezzel a feladattal. Ezzel együtt mindig elmondom, hogy ez a dolog nem egyenlő mélységű egy ceremóniamester munkájával, hiszen az külön embert követel, és egy tapasztalt szakember nyilván nagyobb gyakorlattal is rendelkezik. Én első sorban továbbra is DJ vagyok.

Arról, hogy érdemes-e képzett vőfélyt / ceremóniamestert hívni az esküvődre, itt írok részletesen.

Visszatérve Beátáék esküvőjére, a kihívást az jelentette, hogy a konferálást a magyar mellett angolul is végeztem. Ez a feladatot is szívesen vállaltam tapasztalaszerzés céljából, arról pedig előre tájékoztattam őket, hogy mi az a szint, amit angolban tőlem várhatnak. A külföldi vendégek megértettek, hálásak voltak az igyekezetemért. (Hallottam már angol szakos nyelvész ceremóniamestert két nyelven konferálni, ahhoz képest van hová fejlődnöm, de a célt elértük vele.)

malonyai kastély halásztelek díszterem esküvő dj
A kastély díszterme

A program a polgári szertartással kezdődött, melyet a kastély kertjében tartottunk egy hatalmas fa árnyékában. A kastély személyzete welcome drinkkel várta a vendégeket. A szertartást én hangosítottam, az anyakönyvvezetőt diszkrét csiptetős mikrofonnal láttam el, és ennél a résznél egy hölgy vállalta az anyakönyvvezető szavainak tolmácsolásását angol nyelven. A szertartás gyönyörű volt.

Ezt követően a násznép átvonult a közelben lévő (kb. 200 m) templomba, és megtartották az egyházi szertartást. Átkísértem őket, és a szertartás alatt volt időm összepakolni a polgári hangosításához felhasznált hangtechnikát, a DJ-pultot pedig átköltöztettem a kastélyba, hiszen innentől ott volt rá szükség.

A templomi után visszavonultunk a násznéppel, és mindenki elfoglalta helyét a Malonyai Kastély dísztermében, majd érkezett a vacsora. A konyhát ezúttal is csak dícsérni tudom. A vacsora végén vetítést tartottunk az ifjú pár fényképeivel. Ezen az esküvőn a szokottnál is nagyobb gyereksereg volt jelen, így rájuk is gondoltunk: a buli elején néhány gyerekdal is felcsendült. Az ifjúságnak a DJ pult is nagyon tetszett:

esküvő dj gyerekek az esküvőn

A bulit is gazdagra szerveztük programok szempontjából: a táncot pihenésképpen játékokkal szakítottuk meg, az ismert cipőemelgetős “MR and MRS” játékot és táncversenyt tartottunk, melynek végén a legrégebb óta házas pár maradt a táncparketten. Volt gyertyafény keringő és menyasszonytánc is, így egy elég tartalmas este részesei lehettünk. A gyerekek és a szüleik éjfél után már kezdtek elfáradni, a legkitartóbbaktól 2 óra között búcsúztunk el.

Beáta & Olivér wedding highlights from Pepemovies on Vimeo.

A Malonyai Kastély kiváló esküvői helyszín, mindenkinek ajánlom. Az elegáns környezetben minden rendelkezésre áll a szálláshelyektől kezdve a parkban tartható szertartáson és fotózáson át a disztermi vacsoráig, korrekt, normális személyzettel.

Beáta és Oliver esküvője emlékezetes marad számomra, hiszen egy elég komplex program volt, mely túlmutatott a szimpla DJ-feladatokon, és sikerült végig vinnem, ami büszkeséggel tölt el. Örülök, hogy a részese lehettem.

Szeretnél te is egy hasonlóan jó hangulatú esküvőt?

Kérj árajánlatot ide kattintva!

Az ajánlatkérés semmilyen kötöttséggel nem jár, és kb. 30 másodperc alatt elvégezhető.